maanantai 16. huhtikuuta 2012

Hirven ulkofile uunissa

Olen aikaisemminkin tehnyt hirven ulkofilepihvejä (resepti täällä) mutta tällä kertaa päätin tehdä ulkofileen uunissa. Otin lihan edellisenä päivänä sulamaan ja tein marinadin.

Marinadi
Hiukan punaviiniä
Oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
Mustapippuria
Suolaa
Rosmariinia (kuivattu)
Timjamia (kuivattu)

Paistoin lihan 200 asteisessa uunissa,joka oli ilmeisesti hiukan liian kova ja arvioin muutenkin hiukan väärin paistin koon ja lämpötilan, eli meni hiukka yli.. Onneksi vaan vähän.Tykkään jättää vähän punertavaksi ja keskellä se olikin. Hirven sisälämpötila vaihtelee halutun kypsuusasteen mukaan. Punertava noin +55 °C, kypsä noin +65 °C. Ulkofileen kanssa syötiin lohkoperunoita ja salaattia.

Lohkoperunat oli itse tehtyjä, eli pese ja kuori vaan perunat, lohko ne, ja mausta rypsiöljyllä,paprikalla ja grillausmausteella. Uunissa ne paistuvat n. 40 min,riippuu miten rapsakoita haluaa. Ja maustevoiksi tein persilja-valkosipulivoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti